Federer en Nadal naar halve finales in Doha

Rafael Nadal en Roger Federer hebben de laatste vier bereikt van het ATP-toernooi in Doha. De nummers een en twee van de wereldranglijst deden het aanzienlijk beter dan in de tweede ronde. Beiden tennissers hadden aan twee sets voldoende. Nadal versloeg Ernests Gulbis met 7-6 en 6-3, Federer was met 6-2 en 6-2 te sterk voor Viktor Troicki.

In de halve finales neemt Nadal het morgen op tegen titelverdediger Nikolai Davidenko, die gisteren in twee sets won van Ivo Karlovic: 6-3 en 7-5. Nadal en Davidenko speelden vorig jaar tegen elkaar in de finale van het prestigieuze toernooi. Toen won de Rus verrassend van de Spanjaard in drie sets na een enerverend duel: 0-6, 7-6 en 6-4.

Federer, als tweede geplaatst in Qatar, neemt het in de halve eindstrijd op tegen Jo-Wilfried Tsonga. De Franse nummer drie van de plaatsingslijst rekende in twee tiebreaks af met Guillermo Garcia-Lopez: 7-6 en 7-6.

Robin Haase heeft gisteren de kwartfinales van het toernooi in Chennai bereikt. De 23-jarige Hagenaar had veel moeite met de Japanner Yuichi Sugita, maar kreeg de nummer 180 van de wereld in drie sets op de knieën: 4-6, 6-3 en 6-4.

Bij de laatste acht in India stuit Haase komende nacht (plaatselijke tijd) op de Zwitser Stanislas Wawrinka, die in twee sets de Belg David Goffin de baas was: 7-6 en 7-6. In de eerste ronde had Haase tegen de Canadees Frank Dancevic ook drie sets nodig om de winst naar zich toe te trekken.