Dit is Terje Isungset met zijn ijshoorn

Norwegian composer Terje Isungset plays a musical horn made from ice at Somerset House in central London, on January 6, 2011. Isungset made instruments from Norwegian ice, some of which is 600 years old from the glacier Jostedalbreen. He is to present a series of live performances of "ice music", 7-9 January in London. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Norwegian composer Terje Isungset plays a musical horn made from ice at Somerset House in central London, on January 6, 2011. Isungset made instruments from Norwegian ice, some of which is 600 years old from the glacier Jostedalbreen. He is to present a series of live performances of "ice music", 7-9 January in London. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Terje Isungset blaast op zijn ijshoorn. Foto AFP / Adrian Dennis.

De Noor Terje Isungset is ijskunstenaar en daarnaast ook nog eens muzikant, die geheimzinnige oergeluiden produceert op mondharp, trom, schurende stenen, belletjes en bokkenhoorn. Dat klinkt zo. Maar relatieve bekendheid geniet hij vanwege zijn ijsmuziek. Dat is muziek gespeeld op instrumenten van Noors ijs dat soms wel 600 jaar oud is, afkomstig van de gletsjer Jostedalbreen. Deze week treedt hij op in het Londense Sumerset House. Hieronder een voorproefje (bewegend beeld vanaf 2.55 minuut):