CES: i-Dration, de denkende waterfles

Niet alles op de CES draait om muziek, video of ander vermaak. Britse onderzoekers van Cambridge Consultants ontwikkelden i-Dration, een fles die sporters waarschuwt wanneer ze moeten drinken tijdens het hardlopen.  Niet omdat ze dat zelf niet kunnen bedenken, maar omdat het wellicht effectiever kan en uitdroging helpt voorkomen. En het is natuurlijk ook een grappige gadget.

De fles meet de buitentemperatuur en de hoeveelheid slokken die al genomen hebt, de telefoon houdt via gps en de accelerometer in de gaten hoeveel je beweegt. Eventueel is een koppeling met een hartslagmeter mogelijk. Alle gegevens worden via bluetooth verzameld in één applicatie. En zodra de fles de tijd rijp acht voor een nieuwe slok, gaat er een waarschuwingslampje knipperen. Niet in het onderstaande filmpje - de batterij bleek leeg.

De slimme fles is nog niet als product verkrijgbaar, legt Rachel  Harker van Cambridge Consultants uit. Het prototype op CES moet hardwaremakers - wellicht een bedrijf als Nike - inspireren i-Dration op de markt te brengen.