CES: iPad-concurrent BlackBerry Playbook in actie

De BlackBerry PlayBook van Research in Motion is een tablet pc die op korte termijn een serieuze concurrent voor de iPad kan worden. Op de CES toont RIM in deze video een voorlopige versie van het BlackBerry Tablet OS, gebaseerd op QNX.
http://www.youtube.com/watch?v=D2gDZjHDjkE
Multitasking is goed geregeld: schakelen tussen open programma’s gaat vloeiend en programma’s afsluiten doe je door ze naar boven te vegen. Mooi hoe het Youtube-filmpje ook in verkleind formaat blijft spelen. De rand van de PlayBook dient als een knop: een veeg linksonder brengt het virtuele toetsenbord naar boven, een veeg vanuit het BlackBerry logo naar boven brengt je terug naar het beginscherm.
Een winkel voor de applicaties is nog niet in de lucht maar dat zal ten tijde van de introductie wel het geval zijn. De PlayBook is in het eerste kwartaal dit verkrijgbaar, eerst als wifi-apparaat (tethering kan via een BlackBerry) en deze zomer in een 4G-variant via de Amerikaanse provider Sprint.
De specificaties op een rij:
  • 1 GHz dual core processor, 1 GB geheugen
  • 7 inch scherm (1024×600 pixels)
  • gewicht 400 gram
  • microsoUSB, microHDMI en DLNA
  • camera: 5 megapixel aan de  achterzijde, 3 megapixel aan de voorzijde
  • 1080p videoweergave, ondersteuning voor Flash
  • Bluetooth koppeling met BlackBerry telefoon (minimaal OS 5.0) voor tethering, BB messaging, kalender en e-mail.
  • Prijs:  399  dollar voor een 8 GB exemplaar, 499 voor 32 GB en 599 voor 64 GB