EK allround: Blokhuijsen en Verweij op podium op 500 meter

De Nederlandse schaatsers zijn het EK allround in het Italiaanse Collalbo goed begonnen. De 21-jarige Jan Blokhuijsen van de TVM-ploeg eindigde op de 500 meter in 36,33 seconden op de tweede plaats achter de Poolse sprinter Konrad Niedzwiedzki (36,04). Koen Verweij haalde in een tijd van 36,56 seconden het brons.

Wouter Olde Heuvel, die als grootste Nederlandse kanshebber wordt beschouwd, eindigde in 37,12 seconden op de negende plaats. Renz Rotteveel, de andere Nederlander die meedoet aan het EK, belandde op de dertiende plek.

Havard Bokko werd vierde, concurrenten Ivan Skobrev en Enrico Fabris kwamen respectievelijk niet verder dan de vijfde en elfde plek.

Momenteel is de 5000 meter bij de heren. Bekijk op de site van de NOS de beelden.