Blatter: een succesvol WK 2022 betekent spelen in de winter

FIFA-president Sepp Blatter verwacht dat het wereldkampioenschap voetbal in 2022 in Qatar niet volgens de traditie in juni en juli wordt gespeeld. “Ik denk dat we het in de winter gaan houden. Een succesvol WK 2022 betekent spelen aan het eind van het jaar of in januari.” Blatter zei dat in het emiraat, dat momenteel ook gastheer is van het Aziatisch voetbalkampioenschap, meldt Sky Sports.

“We hebben nog de tijd om naar deze kwestie te kijken; het WK is pas over elf jaar. Maar we moeten beslissen wat de beste periode is voor een succesvol wereldkampioenschap in 2022 en dat betekent het einde of in januari van dat jaar.”

Op de toewijzing van Qatar als gastland volgde direct een storm van kritiek. Het land kent nauwelijks voetbaltraditie en het nationale team heeft zich nog nooit geplaatst voor een WK. Maar vooral de zinderende hitte die er ‘s zomers heerst, richting de 50 graden Celsius, zou voor spelers en supporters een voetbalfeest behoorlijk in de weg staan. Iets wat Blatter twee weken na de toewijzing al onderkende.