5 redenen om tv te kijken

1 Schaatsen

Studio Sport Schaatsen EK Allround

Ned. 1, 12.50-17.20u.

Vandaag beginnen de EK allround schaatsen in Collalbo (Italië). Bij afwezigheid van Sven Kramer moeten we voor Nederlandse kanshebbers vooral kijken naar het vrouwentoernooi, waar Ireen Wüst en Marrit Leenstra een hoofdrol zouden kunnen spelen.

2 Piraterij

Pirates of the Caribbean: The curse of the black pearl

SBS 6, 20.30-23.20u.

Regisseur Verbinski en producent Jerry Bruckheimer leveren veel van wat je kunt verwachten, zoals flitsende zwaardgevechten, bollende zeilen, fonkelende dukaten en een meisje in nood, en soms wat meer. Speciale effecten bijvoorbeeld. Sommige piraten veranderen bij maanlicht in skeletten en vechten gewoon door. Het fijnst zijn de acteursprestaties. Geoffrey Rush is als wrede kapitein Barbossa erg op dreef. En Johnny Depp, gemodelleerd naar Stones-gitarist Keith Richards, zorgt er als kapitein Jack Sparrow in zijn eentje voor dat de film, die 2,5 uur duurt, niet net zo lang lijkt. (Gore Verbinski, 2003)

3 Jiskefet

Tampert

Ned. 3, 21.25-21.50u.

Oude aflevering van Jiskefet. Herman Koch kruipt in de rol van Tampert, de persiflage op de krimi Derrick. Met lange regenjas en bruine zonnebril.

4 Film

Volver

Ned. 2, 22.55-00.45u.

De man van hoofdpersoon Penélope Cruz wordt vermoord en haar moeder (Carmen Maura), wier graf ze verzorgt, keert terug naar de levenden. Of moeder dat als geest doet, blijft lang in het ongewisse. Mix van tragedie en humor, gezellig van toon. Prijzen in Cannes voor actrices. (Pedro Almodóvar, 2006).

5 Optreden

That’s live presents U2

Ned. 3, 00.30-01.30u.

De grootste band op aarde is te zien tijdens een ongeëvenaard spektakel: U2 360 at the Rose Bowl in Californië. De Ierse band speelt in een stadion dat afgeladen is met honderdduizend uitzinnige fans.