Wat is Microsofts antwoord op de iPad?

Microsoft Corp Chief Executive Steve Ballmer shows Slate PCs (from L-R) Archos, Pegatron and Hewlett-Packard during his keynote speech before the 2010 International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, in this January 6, 2010 file photo. Microsoft's stock has drifted lower, and is now down 16 percent for the year, despite a surge in tech stocks that has pushed the Nasdaq up 10 percent in the same time. To match Special Report MICROSOFT/REUTERS/Mario Anzuoni/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCI TECH)
Microsoft Corp Chief Executive Steve Ballmer shows Slate PCs (from L-R) Archos, Pegatron and Hewlett-Packard during his keynote speech before the 2010 International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, in this January 6, 2010 file photo. Microsoft's stock has drifted lower, and is now down 16 percent for the year, despite a surge in tech stocks that has pushed the Nasdaq up 10 percent in the same time. To match Special Report MICROSOFT/REUTERS/Mario Anzuoni/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCI TECH) Steve Ballmer tijdens zijn keynote speech op CES 2010, een jaar geleden.

Morgenochtend gaan de deuren van CES open. Met naar schatting 2.700 exposanten en 126.000 deelnemers is de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de grootste vakbeurs voor consumentenelektronica ter wereld. Gadgetparadijs dus. NRC-redacteur Marc Hijink is erbij. Volg zijn blog.

Straks, om half drie, houdt Microsoft-topman Steve Ballmer zijn keynote speech. Vorig jaar kondigde hij met veel bombarie de Slate aan, een tabletcomputer (zie foto). We hebben er weinig meer van gehoord. Vannacht wil Ballmer revanche: zou hij een apparaat introduceren dat de iPad van Apple-topman Steve Jobs doet sidderen? Volg hier live de speech van Ballmer (aanvang 02:30 uur Nederlandse tijd).

Om met Microsoft te spreken: Stay tuned. It all goes down tonight.

    • Ward Wijndelts