Verkeer normaal na brand Moerdijk

WFA09T:AFSLUITING VAN DE RIJKWEG A16 EN N3 BRAND MOERDIJK:MOERDIJK;06JAN2011-De afsluiting van de op en afritten van de A16 bij Zwijndrecht. Afsluiting van de rijkweg A16 en N3 vanaf Zwijndrecht t/m knooppunt Klaverpolder. Door de zeer grote brand bij Chemie-Pack, met steekvlammen van veertig meter hoog. Daarbij zijn giftige, bijtende stoffen vrijgekomen een massale bluspoing met schuimdeken zorgde voor een enorme rook ontwilkeling alwaar de de rijksweg A16 tijdelijk in de avond uren moest worden afgesloten.WFA/eb/str.Etienne Busink De afsluiting van de op en afritten van de A16 bij Zwijndrecht, gisteravond. Foto WFA / Etienne Busink

De snelwegen A16 en A17 en de N3 bij Moerdijk zijn weer open voor verkeer.  Ook het spoor is vanochtend weer gewoon in gebruik. De afsluiting had plaats wegens de grote brand in chemiebedrijf Chemie-Pack gisteren.

Omwonenden hoeven niet langer ramen en deuren gesloten te houden. De Milieudienst in de regio controleert zodra het licht wordt of er eventueel schadelijk deeltjes zijn neergedaald in de omgeving. Eerder liet de burgemeester weten dat er geen gevaar was voor de omgeving door de rook.

Verdere informatie van de overheid is te vinden op de website crisis.nl. Voor verdere vragen over de brand en de gevolgen daarvan is nog steeds een nationaal informatienummer geopend: 0800 - 1351.

De brand brak rond 14.30 uur door nog onbekende oorzaak uit op het industrieterrein aan de Vlasweg. In het bedrijf, dat chemische producten bewerkt en verpakt, vloog een opslagpark met tien tanks met 23.500 duizend liter brandbare, giftige en bijtende stoffen in brand.

    • Hans van der Lugt