Netanyahu wil helemaal geen tweestatenoplossing

Richard Priem van het Centrum Informatie en Documentatie Israel benoemt de Israëlische premier Netanyahu zo ongeveer tot kampioen van het verdedigen van de tweestatenoplossing (opinie, 30 december). Helaas biedt Netanyahu’s optreden in de praktijk weinig wat die gedachte staaft. Waar is zijn verklaarde steun tegen de voortgaande uitbreiding van de nederzettingen? Waarom spreekt hij alleen in houten taal over Jeruzalem als ondeelbare stad? Hoe verschilt dat de facto van het saboteren van een tweestatenoplossing en het streven naar een Groot-Israël, met, als de Palestijnen niet naar Jordanië hoeven te worden gedeporteerd, alleen een paar Palestijnse enclaves, en daarbij een lange neus maken naar Europa en de VS, die wel zo’n oplossing nastreven?

Neil van der Linden

Amsterdam

    • Neil van der Linden