Krajicek blijft tot en met 2014 toernooidirecteur

De oud-tennisser haalt Murray en Djokovic dit jaar naar Rotterdam.

Richard Krajicek blijft tot en met 2014 verbonden als directeur aan het ABN Amro World Tennis Tournament dat dit jaar voor de 38ste keer in Rotterdam wordt gehouden. Ook verlengde de hoofdsponsor van het tennistoernooi de overeenkomst met het Rotterdamse sportpaleis Ahoy tot en met 2014. Daarmee is de toekomst van het grootste indoortoernooi ter wereld voorlopig verzekerd.

Op het kantoor van ABN Amro in Amsterdam maakte de bank wel bekend dat de sportsponsoring met 40 procent zal worden teruggeschroefd. Zo stopt de bank bijvoorbeeld met het partnerschap met voetbalclub Ajax. Ook de verbintenis met de internationale hockeybond wordt verbroken. Het ATP-toernooi van Rotterdam heeft niets te lijden van de bezuinigingen.

Krajicek presenteerde gisteren het volledige deelnemersveld van het toernooi dat van 7 tot en 13 februari plaatsheeft in een gerenoveerd Ahoy. De wereldtoppers Roger Federer en Rafael Nadal komen dit jaar niet naar Rotterdam. Andy Murray, Novak Djokovic, Robin Söderling, Tomas Berdych, David Ferrer zijn de grootste internationale publiekstrekkers. De Nederlanders Thiemo de Bakker en Robin Haase staan te laag op de wereldranglijst voor rechtstreekse toelating en krijgen allebei een wildcard. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh zijn uitgenodigd voor het dubbeltoernooi.

De toernooidirecteur kon een fan van de Spaanse tennisser Feliciano Lopez, die hem via Twitter met talloze smeekbedes bestookte, geruststellen. De Spanjaard heeft zich ook ingeschreven voor toernooi, dat dit jaar op klimaatneutrale wijze zal worden gehouden. Door middel van reductie en compensatie van CO2-uitstoot krijgt het evenement een groen karakter. (NRC)