Kort nieuws voorpagina

Chinezen haken af in overnamestrijd kabelbedrijf Draka

Amsterdam, 6 jan. Het Chinese concern Xinmao trekt zich terug in de biedingsstrijd rond de Nederlandse kabelproducent Draka. Dat heeft het concern vanmiddag laten weten. Op de beurs daalde de koers van het aandeel met ruim 10 procent tot 17,60 euro. Tijdsdruk is de reden waarom Xinmao de handdoek in de ring gooit. Gisteren lanceerde het Italiaanse bedrijf Prysmian officieel het bod ter waarde van 17,20 euro per aandeel. Xinmao was bereid 20,50 euro per aandeel in contanten te bieden. Pagina 15

‘Europa moet meer te zeggen krijgen’

Den Haag, 6 jan. Europese landen moeten zeggenschap krijgen over het economisch beleid van landen die steun krijgen uit het reddingsfonds van de euro. Meer controle en strengere sancties voor ‘zwakke’ landen zijn nodig om de euro te versterken, zegt Chris Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Pagina 14

Drie broeders weer actief na schorsing

Rotterdam, 6 jan. Een salesiaan van Don Bosco en twee ex-broeders van deze rooms-katholieke congregatie die in april na beschuldigingen van seksueel misbruik op non-actief waren gezet, zijn weer aan het werk. Een van de ex-broeders werkt in het jeugd- en jongerenwerk van Don Bosco in Assel. Pagina 4

Pakistan: lijfwacht voor velen een held

Islamabad, 6 jan.De Pakistaanse politieman Mumtaz Qadi, verdacht van de moord dinsdag op de gouverneur van de provincie Punjab, is voor veel Pakistanen een held geworden omdat hij naar eigen zeggen handelde uit woede over kritiek van gouverneur Salman Taseer op Pakistans strenge blasfemiewet. Pagina 5

Kabinetsformatie België vastgelopen

Rotterdam, 6 jan. De Belgische kabinetsformatie is opnieuw helemaal vastgelopen. De twee belangrijkste Vlaamse partijen hebben de voorstellen van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte gisteren afgewezen. Pagina 7

Werper Blyleven in VS in Hall of Fame

Rotterdam, 6 Jan. Bert Blyleven, een in Nederland geboren oud-honkballer, wordt opgenomen in de Amerikaanse honkbal Hall of Fame. Pagina 12