Kort nieuws Sport

Voorzitter Bayern: Blatter is controle over FIFA kwijt

Rotterdam, 6 jan. De FIFA verpest het imago van het voetbal door de stroom omkopingschandalen. Dat zegt Bayern München-voorzitter Uli Hoeness in het Duitse tijdschrift Sport Bild. Volgens Hoeness is FIFA-baas Sepp Blatter „de controle kwijt” en is het tijd voor de bonden uit grote voetballanden als Engeland, Duitsland en Spanje om de wereldvoetbalbond „schoon te vegen”. Hoeness komt tot zijn conclusie door de alom bekritiseerde toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar. „Blijkbaar kun je een WK alleen maar binnenslepen als er betalingen onder de tafel worden gedaan.” Ook werden twee leden van het uitvoerend comité vóór de toewijzing van het WK geschorst omdat ze hun stem zouden hebben willen verkopen. (Novum, AP)

Krajicek blijft als toernooidirecteur

Door een onzer redacteuren

AMSTERDAM, 6 Jan. Richard Krajicek blijft tot en met 2014 verbonden als directeur aan het ABN Amro World Tennis Tournament. Ook verlengde de hoofdsponsor van het tennistoernooi de overeenkomst met het Rotterdamse sportpaleis Ahoy tot en met 2014. Daarmee is de toekomst van het evenement voorlopig verzekerd. Krajicek presenteerde gisteren het volledige deelnemersveld van het toernooi dat van 7 tot en 13 februari plaatsheeft in een gerenoveerd Ahoy. Andy Murray, Novak Djokovic, Robin Söderling, Tomas Berdych, David Ferrer zijn de grootste internationale publiekstrekkers. De Nederlanders Thiemo de Bakker en Robin Haase krijgen allebei een wildcard.

Baanrenner Keisse niet in Rotterdam

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 6 jan. De Belgische baanwielrenner Iljo Keisse mag vanavond toch niet starten in de Zesdaagse van Rotterdam. Organisator Frank Boelé geeft hiermee gehoor aan een oproep van de internationale wielerunie UCI, die stelt dat de winnaar van vorig jaar geschorst is wegens dopegebruik in 2009. Keisse (28) ging vergeefs in beroep tegen zijn schorsing bij het internationaal sporttribunaal CAS. Maar in november bepaalde het Brusselse Hof alsnog dat zijn straf moest worden opgeschort en dat organisatoren die Keisse weigeren een dwangsom opgelegd krijgen van 100.000 euro. Volgens de UCI geldt dit vonnis echter alleen in België.

Debuut Vacansoleil in Tour de France

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 6 jan. De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil zal dit jaar debuteren in de Tour de France. De ploeg van manager Daan Luijkx – met toprenners als de Italiaan Riccardo Ricco, de Belgen Stijn Devolder en Björn Leukemans en de Nederlander Johnny Hoogerland – promoveerde dit jaar naar de ProTour, de eredivisie van het wielrennen. Volgens Luijkx zijn de organisatoren van de drie grote ronden (Frankrijk, Italië en Spanje) met de internationale wielerunie UCI overeengekomen dat alle ProTourploegen verzekerd zijn van startrecht in hun wedstrijden.

Feyenoord wint Zilveren Bal

Rotterdam, 6 jan. Feyenoord heeft gisteravond door een 4-2 zege op stadgenoot Sparta de Zilveren Bal gewonnen. In het oefenduel scoorden Luigi Bruins, Georginio Wijnaldum, Jhon van Beukering en Krisztian Simon voor Feyenoord. Johan Voskamp en Lucas van Oeveren scoorden tegen. De strijd om de Zilveren Bal is een oude traditie die op het Kasteel in ere is hersteld. (Novum)