Kort nieuws Economie

Compensatieregeling NS valt slecht

Utrecht, 6 jan. Reizigersorganisatie Rover neemt geen genoegen met de compensatieregeling voor treinreizigers die de NS vandaag presenteerde. Vaste klanten met een OV-jaarkaart of jaartraject-abonnement mogen van de NS de rest van de maand eersteklas reizen. Mensen die al eersteklas reizen, krijgen een hapje en een drankje aangeboden. Volgens Rover zijn de maatregelengeen echte compensatie voor de haperende dienstregeling van de afgelopen tijd. (Novum)

Spyker handhaaft doelstellingen

Rotterdam, 6 jan. Spyker Cars nv handhaaft de verkoopdoelstellingen voor 2011 en 2012 en verwacht nog altijd in 2012 winstgevend te zijn. Dat meldt een woordvoerder van het moederbedrijf van het Zweedse automerk Saab. Spyker verwacht 80.000 Saabs te verkopen in 2011 en 120.000 in 2012. Dan moet winst worden gemaakt. (Novum)