In beeld: Kopten vieren kerstavond onder terreurdreiging

Koptische christenen van over de hele wereld vieren vanavond temidden van terreurdreiging kerstavond. In Egypte, waar tijdens de oudejaarsavond een aanslag op een koptische kerk aan 21 mensen het leven kostte, waren de kerstavonddiensten streng beveiligd.

Ondanks de veiligheidsmaatregelen kwamen veel Egyptische christenen samen om kerstavond te vieren. Ook in andere delen van de wereld, inclusief Nederland, trotseerden kopten de terreurdreiging. Een impressie:

Een pastoor tijdens de koptische kerstnachtdienst in Frankfurt. Foto AP.Een pastoor tijdens de koptische kerstnachtdienst in Frankfurt. Foto AP.

Meisjes zingen tijdens een koptische kerstavonddienst in Caïro, Egypte. Foto AP.Meisjes zingen tijdens een koptische kerstavonddienst in Caïro, Egypte. Foto AP.

Lokale media toonden grote belangstelling voor deze kerstavonddienst van Egyptisch-koptische christenen in het Libanese Beiroet. Foto AP.Lokale media toonden grote belangstelling voor deze kerstavonddienst van Egyptisch-koptische christenen in het Libanese Beiroet. Foto AP.

Strenge veiligheidsmaatregelen bij een koptische kerstavonddienst in Amsterdam. Foto AP.Strenge veiligheidsmaatregelen bij een koptische kerstavonddienst in Amsterdam. Foto AP.

De oproerpolitie bewaakte vanmiddag in Alexandrië (Egypte) de kerk die vorige week doelwit was van een aanslag. Foto Reuters.De oproerpolitie bewaakte vanmiddag in Alexandrië (Egypte) de kerk die vorige week doelwit was van een aanslag. Foto Reuters.

    • Pim van den Dool