Hugo Borst stopt: een paar “hoogtepunten” op een rij

Hugo Borst stopt per direct met zijn tv-werk en sportcolumn in het AD. Hij zit tegen een burn-out aan en heeft geen inspiratie meer voor zijn werk. Dat meldde hij vanmiddag op de site van zijn krant.

In een toelichting op AD.nl zegt Borst:

,,Ik ben al maanden doodmoe. Zat tegen een burn-out aan. Ik ben dus erg voorzichtig. Dat ik met tv maken stop heeft meer redenen trouwens. Ik betrapte mezelf in 2010 op een gebrek aan inspiratie. Ik ben erg kritisch op mezelf. Ik vind dat een mens alles wat hij doet gepassioneerd moet doen. Dat was te vaak niet meer het geval.”

Borst stopt onder meer met zijn VPRO-programma Over Vaders en Zonen. In augustus maakte hij al bekend minder vaak te gast te zijn in Studio Voetbal.

De afgelopen jaren ontstond geregeld ophef over de gepeperde uitspraken die Borst soms deed op televisie. Een paar “hoogtepunten” op een rij:

    • Pim van den Dool