Het regent opnieuw hard in Queensland

Een koppel op een bootje in Depot Hill in Rockhampton. Foto Reuters / Daniel Munoz

Het heeft opnieuw hard geregend in de Australische provincie Queensland. De situatie in het gebied dat getroffen is door ernstige overstromingen is daarmee verslechterd.

Meteorologen verwachten dat de nieuwe regenval het zuiden en midden van Queensland het zwaarst zullen treffen. In het gebied staan al honderden woningen onder water (fotoserie). De regenval houdt naar verwachting aan tot en met het weekeinde.

In de stad Rockhampton, waar gisteren nog het hoogste waterpeil werd bereikt, daalt het water langzaam weer, meldt de BBC.

Een man die gewond is aan zijn voet probeert in zijn auto te komen in Depot Hill in Rockhampton. Foto Reuters / Daniel MunozEen man die gewond is aan zijn voet probeert in zijn auto te komen in Depot Hill in Rockhampton. Foto Reuters / Daniel Munoz

Slachtoffers in het evacuatiecentrum in Central Queensland University in Rockhampton. Foto AP / AAP Image, Chris WillsSlachtoffers in het evacuatiecentrum in Central Queensland University in Rockhampton. Foto AP / AAP Image, Chris Wills

Een kameel en drie paarden staan naast een huis van een huizenblok dat geïsoleerd is door water in Depot Hill, Rockhampton. Foto Reuters / Daniel MunozEen kameel en drie paarden staan naast een huis van een huizenblok dat geïsoleerd is door water in Depot Hill, Rockhampton. Foto Reuters / Daniel Munoz

    • Marije Willems