Goldman investeert in Facebook maar verbiedt personeel toegang

Illustratie van fastcompany.com

De regels voor internetgebruik zijn strikt bij investeringsbank Goldman Sachs: voor taalgebruik in emails of welke sites men wel of niet mag gebruiken. Maar dat betreft niet alleen sites waar geroddeld wordt over de zaken op Wall Street, ook Facebook is een no go area. Eigenaardig, stelt website fastcompany, want Goldman Sachs wil er wel kapitalen mee gaan verdienen via een investering van 450 miljoen dollar. Dat geld moet komen van rijke investeerders. Maar hoe kunnen employees van Goldman die investeerders uitleggen wat de voordelen zijn van Facebook? Precies, ze moesten eerst op cursus bij Facebook:

One “legitimate business” use of Facebook? To make sure its employees, at the very least, understand what Facebook is and are able to explain the product. According to Bloomberg, Facebook CFO David Ebersman demoed the site this week for Goldman’s private wealth-management group, which is being trained on how best to pitch the social network to older, less tech-savvy clients.

    • Hans van der Lugt