Extreem zacht

Afgelopen nacht is de winterkou verdreven, met lokaal gladheid doordat regen en natte sneeuw op een bevroren grond viel. Komende nacht blijft het grotendeels bewolkt en regent het vooral in het zuiden flink door.

Elders is het nevelig met lokaal dichte mist. In het noorden zou het zelfs nog even kunnen opklaren, dan kan het plaatselijk opnieuw glad worden door bevriezing. Elders blijft de temperatuur enkele graden boven nul.

Morgen is het bewolkt met toenemende regen. Met een veelal matige zuidelijke wind wordt het uiteindelijk een graad of 5 op de Wadden tot lokaal 10 graden in het zuiden van het land. In de nacht naar zaterdag blijft het zeer zacht met minima tussen 4 en 8 graden. De zuidwestenwind trekt verder aan en levert zaterdag overdag nog hogere temperaturen op. Op veel plaatsen schieten de temperaturen in de dubbele cijfers, tussen 10 en 12 graden. In het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden net eronder wordt het 7 tot 9 graden. Er zijn vrij veel wolken en er valt zo nu en dan regen. Het waait stevig, 5 tot 7 Bft.

Zondag is het iets rustiger en droger met wat meer ruimte voor de zon. Wel gaat de temperatuur weer wat omlaag.

Begin volgende week wordt het overdag 2 tot 5 graden en kan het ’s nachts weer licht gaan vriezen.