Brandweerman in Moerdijk: deze foto komt toch niet in de krant he?

Van de brand in Moerdijk staan al genoeg mooie foto’s op internet. Zo plaatsten GeenStijl, de Volkskrant en Nu Foto fotoseries en hadden wij een reeks foto’s van NRC-fotograaf Rien Zilvold. Bovenstaande foto van Joyce van Belkom willen we echter niet laten liggen.

De foto waarop drie brandweermannen lachend gefotografeerd worden met op de achtergrond de vlammenzee, maakte ze gisteren aan het einde van de middag. De foto stond vanochtend in nrc.next. “‘Die foto komt toch niet in de krant he?’, was hun reactie toen ik de foto maakte”, vertelt Van Belkom, die in opdracht van NRC Handelsblad naar de brand ging,  in een toelichting.

Volgens haar hielden de brandweermannen geen uitgebreide fotosessie, maar werd deze foto even snel gemaakt. “Sommige brandweermannen moesten lang wachten voordat ze weer aan de slag konden.”

Update 15.19 uur: brandweermannen die poseerden voor een brandende boerderij zijn in 2007 op hun vingers getikt.

Bekijk hieronder andere foto’s die van Belkom van de brand maakte.