Correcties & Aanvullingen

Bioscoopfilms

In het inzetje Best bezochte films, bij het artikel Bioscoopbezoek stijgt 3 procent (4 januari, pagina 11), zijn plaats 9 en 10 verwisseld. De gelukkige huisvrouw – plaats 9 – trok 520.000 bezoekers. Verschrikkelijke ikke – plaats 10 – 470.000.

Heraldisch onderzoek

In het artikel Deze hofdame gaat kwartier maken (8 december, pagina 2) is de naam van de oprichter van het Nederlands Instituut voor Genealogisch en Heraldisch Onderzoek verkeerd gespeld. De correcte naam luidt Christoph ten Houte de Lange.

Nova Zembla

In het artikel Oerlemans verfilmt Nova Zembla (5 januari, voorpagina) staat dat de bemanning van Willem Barentsz’ expeditie in 1657 in Amsterdam terugkeerde. Dat was in 1597.

Concurrenten Facebook

Bij de grafiek Concurrenten van Facebook op de beurs, bij het artikel over de speculaties over een beursgang van Facebook (4 januari, pagina 3), stond dat de omzet van de bedrijven was weergegeven in miljarden euro’s.

Dit moet zijn: in miljoenen euro’s.