Bryant in toptien meest productieve spelers NBA

Maar record van Kareem Abdul-Jabbar nog ver weg voor basketballer.

Basketballer Kobe Bryant heeft gisteren in de wedstrijd tegen Detroit Pistons zijn 26.669ste punt gemaakt. Daarmee behoort de speler van de LA Lakers tot de tien productiefste spelers ooit in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Hij heeft nu een punt meer dan Dominique Wilkins, die in vijftien seizoenen 26.668 punten maakte.

Bryant, eveneens bezig aan zijn vijftiende seizoen, wilde niet te lang stilstaan bij zijn prestatie. „Natuurlijk is het een grote eer, maar ik denk dat je die records pas echt gaat waarderen op het moment dat je gestopt bent en terugblikt op je carrière”, zei de sterspeler van de LA Lakers. „Momenteel ben ik alleen maar bezig met het kampioenschap.” De Lakers versloegen de Pistons met 108-83. De NBA-kampioen van vorig jaar staat vierde in de Western Conference.

Het absolute record van Kareem Abdul-Jabbar is voor de 32-jarge Bryant nog ver weg. De basketballegende maakte tussen 1969 en 1989 maar liefst 38.387 punten. (Novum)