Beatrix houdt een koninklijke traditie in ere

Intolerantie heeft lange tenen. Onze koningin is daar met haar kersttoespraak bovenop gaan staan, blijkt uit de pijn van Afshin Ellian (Opinie & Debat, 31 december). Refererend aan de beginselvastheid van hen die pal stonden tijdens de Tweede Wereldoorlog keert Beatrix zich impliciet tegen terreur en tegen haatdragende ideologieën, waarmee ze een koninklijke traditie in ere houdt die is begonnen met de Londense radiotoespraken van Wilhelmina. Boven de partijen staand laat Beatrix ieder voor zich uitmaken of deze boodschap van toepassing is op hem of haar. Dat Ellian geërgerd de PVV erbij betrekt, komt voor zijn eigen rekening en is om die reden van een onthullende eerlijkheid. Ik zou willen oproepen om zijn overspannen column te beoordelen met verdraagzaamheid.

Luc Stevens

Utrecht

    • Luc Stevens