6 redenen om uit te gaan

1 MUZIEK

Tom Mc Rae

Utrecht: Vredenburg Leeuwenbergh. Tijd: 20.30u. Kaarten: 18 euro. www.vredenburg.nl

Na ‘De Nacht van Carice’ in Vredenburg, programmeert en presenteert Carice van Houten vanaf nu elke maand een zittend popconcert in Vredenburg Leeuwenbergh. Tijdens deze eerste editie treedt de Engelse singer-songwriter Tom McRae op, begeleid door het Matangi Strijkkwartet. De Amsterdamse singer-songwriter Katía verzorgt het voorprogramma.

2 FILM & REGISSEUR

Asli Özge te gast

Den Haag: Filmhuis. Tijd: 19.30u. www.filmhuisdenhaag.nl

Vanavond is regisseuse Asli Özge (Istanbul, 1975) aanwezig bij de vertoning van haar film Men on the Bridge (Duitsland/Turkije/Nederland, 2009) voor een vraag- & antwoordgesprek met het publiek. De film laat het leven van drie mannen zien die dagelijks hun geld verdienen op de Bosporusbrug tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad Istanbul.

3 THEATER

Kaap Kat

Rotterdamse Schouwburg, Krijn Boon Studio. Tijd: 20.00u. Kaarten: 15 euro. www.rotterdamseschouwburg.nl

In ‘Kaap Kat’ gaat theatermaakster Lizzy Timmers op zoek naar de geest van Katendrecht, de Kaap voor insiders. Het schiereiland was ooit een vrijstaatje van zeelui uit alle windstreken, havenkroegen en bordelen. De gezinnen die er leefden vormden een hechte gemeenschap. Klopt het beeld van exotisch anarchisme of is die Rotterdamse romantiek een mythe? T/m 30 jan (www.productiehuisrotterdam.nl).

4 MUZIEK

Sonic Soirée: Nederlandse en Vlaamse bandjes

Amsterdam: de Brakke Grond. Tijd: 20.30u. Kaarten: 3-5 euro (vvk), 5-7 euro (kassa). www.brakkegrond.nl

De tweede editie van Sonic Soirée: een mini en intieme versie van Sonic Connections, het pop & rockfestival van de Brakke Grond dat jaarlijks plaatsvindt in april. Ontdek Belgische en Nederlandse bands voordat ze doorbreken bij het grote publiek. Met Liesa Van der Aa, Case Mayfield en Tommigun.

5 FOTOGRAFIE

Liselotte Schuppers

Enschede: Fotogalerie Objektief. T/m 29 jan, wo-za 12.30-17.00u. www.fotogalerie-objektief.nl

Onder de titel “10 jaar Liselotte” is een overzicht te zien van het werk van fotografe Liselotte Schuppers. Na zich aan de AKI kunstacademie in Enschede gespecialiseerd te hebben in modefotografie is Schuppers daar 10 jaar geleden afgestudeerd. Sinds die tijd heeft zij voor verschillende bladen gewerkt. Er wordt werk uit drie verschillende recente series geëxposeerd. De gehele serie “Extra Ordinary” en beelden uit de series “Anoniem” en “La Route du Haute Couture”.

6 DANSAVOND

Fiesta Macumba, de Nieuwjaarseditie

Amsterdam: Bitterzoet. Tijd: 23.00u. Entrée: 5 euro, tot 0.00u gratis. www.bitterzoet.com

Nieuwjaarseditie van het dansfeest Fiesta Macumba, waar dj Mickster, en residents dj Poto Peludo en dj Rodrigo muziek draaien met een latino-smaakje.