5 redenen om tv te kijken

scene uit de film Kill Bill: Vol. 1 (2003) FOTO: Filmmuseum Uma Thurman

1 Eeuwige jeugd

Metropolis

Ned.3, 20.25-21.00u.

In Nederland zijn we geobsedeerd door jong blijven. Patricia Paay staat in de Playboy alsof ze 25 is en plastische chirurgie en botoxbehandelingen worden steeds normaler. Maar hoe uniek zijn wij daar eigenlijk in? Is jong blijven niet gewoon een universeel verlangen? Metropolis gaat wereldwijd op zoek naar allerlei manieren om jong te blijven. Van dobberen in de ruwe olie in Azerbajdzjan, tot het eten van exclusieve apenpiemels in Peking.

2 Moderne film noir

Heist

Veronica, 20.30-22.40u.

De achtste film van David Mamet is een moderne film noir die niet alleen met taal speelt, maar vooral met de kunst van het oplichten. In de films en scenario’s van Mamet weet je nooit wie wie bedriegt, wie acteert en wat het verschil is tussen echt of onecht. (David Mamet, 2001)

3 Kootwijk

De wilde keuken

Ned.2, 21.30-22.00u.

Wouter Klootwijk vraagt zich af waar de koeien blijven die geen melk meer geven. Hij ontdekt dat het rundvlees in menig Nederlandse supermarkt niet van een koe of stier is.

4 Tarantino

Kill Bill: Vol. 1

Canvas, 21.30-23.20u.

Eerste deel van tweeluik over zwaardzwaaiende huurmoordenares Uma Thurman die uit is op wraak op haar voormalige, verraderlijke collega’s. Binnen het genre van de ‘martial arts’ toont Tarantino zijn meesterschap en expertise. Hard, absurd en virtuoos. Ook met Lucy Liu, Daryl Hannah, David Carradine. (Quentin Tarantino, 2003).

5 terugblik

5 jaar later

Ned.1, 23.00-23.55u.

Vijf jaar geleden voerde Jeroen Pauw gesprekken met spraakmakende bekende Nederlanders. Persoonlijke gesprekken over de toekomst. Over heimelijke verlangens, serieuze angsten, keiharde ambities en zuivere voorspellingen. Al die tijd zijn deze interviews bewaard in een kluis. Nu is het moment aangebroken de mensen terug te vragen. Vandaag: Hilbrand Nawijn & Joost Eerdmans.