Schoorel verliest eervol van Federer

Tennisser Thomas Schoorel heeft gisteren in Doha in de eerste ronde met 7-6 en 6-3 verloren van Roger Federer. Schoorel bleef verrassend goed overeind tegen de nummer twee van de wereld. De nummer 168 van de wereldranglijst had zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi in de hoofdstad van Qatar geplaatst.

De Amsterdammer leverde in de eerste set zijn service niet in en kreeg zelf vier breakpunten en zelfs setpunten, maar benutte die niet. In de tiebreak sloeg Federer toe en won zo de eerste set. In de vierde game van het tweede bedrijf brak de Zwitser Schoorel, waarna hij de wedstrijd vrij eenvoudig won. Bij zijn resterende opslagbeurten had hij het moeilijk, maar de nummer 168 van de wereld won ze wel. Schoorel won vorige maand in Rotterdam nog verrassend de nationale Masters door zowel Robin Haase als Thiemo de Bakker te verslaan.

Bij het ATP-toernooi in Chennai bereikte Haase gisteren de tweede ronde. De Hagenaar had in een gelijkopgaande wedstrijd drie sets nodig tegen de Canadees Frank Dancevic: 6-7, 6-4 en 6-4. Haase, die vorig jaar ook de tweede ronde bereikte in Chennai, had ruim twee uur nodig voor de zege.

In de tweede ronde treft Haase, de nummer 65 van de wereldranglijst, de Jamaicaan Dustin Brown of Yuichi Sugita uit Japan, die zich via de kwalificatie plaatste voor het hoofdtoernooi. (Novum)