Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Op Twitter waart ondertussen een grap over Moerdijk rond

Een van de tien wereldwijd meest besproken onderwerpen op Twitter is: GROTE VUURBAL JONGUH. Het is een grap over de brand in Moerdijk. De kern: iemand twittert ‘ooggetuigenverslag van brand in Moerdijk’. De lezer klikt door en ziet:


Het betreft een fragment uit de populaire televisieserie New Kids, die momenteel ook in filmvorm furore maakt in de bioscoop (hele aflevering hier). En de niet-Nederlandse twitteraars maar raden waar ze het in dat kleine land over hebben.