op nrcnext.nl

Voor wie het gemist heeft

Voor velen ging de zon gisterochtend schuil achter een wolkendek, maar in sommige delen van het land en de wereld was de zonsverduistering prachtig waarneembaar. Voor iedereen die het heeft gemist: op het nextblog een fotoserie.

Bieber meeste invloed

Opmerkelijk. Tieneridool Justin Bieber is invloedrijker dan Obama en de Dalai Lama. Althans, online. Want als ‘the Bieber’ iets tweet, wordt het zo’n 5 miljoen keer geretweet. Zet Obama iets op Twitter, dan wordt het ‘slechts’ 250.000 keer doorgeplaatst. Socialemedia-index Klout presenteerde een lijst van invloedrijkste personen op internet. De claim over Bieber zorgde voor nogal wat ophef.

Gezien op CCTV

Een aantal studenten in Groot-Brittannië is zich gisteren waarschijnlijk rot geschrokken. De Londense politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de belaging van Prins Charles en zijn Camilla een paar weken geleden. Het koninklijk paar kwam toen middenin het studentenprotest in Londen terecht en werd belaagd en bekogeld met verf. De politie hoopt dat de korrelige CCTV-beelden duidelijk genoeg zijn om een aantal van de belagers te kunnen identificeren en opsporen. Hun staat heel wat te wachten. Bekijk de beelden zelf op het nextblog.