Kou voorbij

Vanavond en vannacht kan het nog glad worden, maar vanaf morgen is het gedaan met de kou. Vanuit het zuidwesten trekt een neerslaggebied over het land met regen, voorafgegaan door (natte) sneeuw en mogelijk ook ijzel.

Morgenochtend regent het overal en is het nergens meer glad omdat de wegdektemperaturen tegen die tijd overal boven het vriespunt liggen.

In de noordwestelijke deel van het land wordt het in de loop van de ochtend droog met mogelijk een paar opklaringen. In het zuidoosten blijft de regen hardnekkig. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt 5 of 6 graden.

Langdurige regen levert in het zuiden flinke hoeveelheden neerslag op, lokaal wordt meer dan 10 millimeter verwacht. In de avond trekt de regen naar het noorden.

Vrijdag en zaterdag verlopen nog zachter, met zaterdag zelfs maximumtemperaturen boven de 10 graden. Een stevige zuidwestenwind en perioden met regen doen de lange winterse periode snel vergeten.

Na het weekeinde wordt de superzachte lucht ingeruild door iets minder zachte lucht. Overdag wordt het dan een graad of 6.

Tijdens opklaringen kan de temperatuur ’s nachts tot rond het vriespunt dalen en kan het lokaal weer glad worden.