Kort nieuws voorpagina

Twee kinderen overleden aan Mexicaanse griep

rotterdam, 5 jan. De Mexicaanse griep heeft in Nederland opnieuw twee levens geëist. In de regio Nijmegen zijn in december twee kinderen overleden. Zij hadden geen chronische ziekte die hen kwetsbaar maakte voor griep. Pagina Drie

Ook in Nederland besmette eieren

Rotterdam, 5 jan. Mogelijk zijn er ook in Nederland met dioxine besmette eieren in omloop. Volgens het Duitse ministerie van Landbouw zijn vorige maand 136.000 ‘verdachte’ eieren geleverd aan een bedrijf in Barneveld. Pagina 17

Doodvonnis Zahra Bahrami in Iran

Teheran, 5 jan. De Nederlands- Iraanse vrouw Zahra Bahrami is zondag in Teheran ter dood veroordeeld wegens drugshandel, zo is vandaag bekend geworden. Bahrami wacht nog een tweede rechtszaak wegens lidmaatschap van een extremistische groep.

Onderzoek naar netwerk Robert M.

Rotterdam, 5 jan. Het Korps Landelijke Politiediensten stelt een onderzoek in naar een eventueel internationaal netwerk achter Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak. Aanleiding is het materiaal dat op zijn computer is gevonden. Pagina 5

Koers BP stijgt na meevaller olieramp

Rotterdam, 5 jan. De beurskoers van de Britse oliemaatschappij BP is gisteren flink gestegen na berichten dat de kosten van de olieramp in de Golf van Mexico veel lager uitvallen dan verwacht. Pagina 15

Nieuwssite maakte in 2010 winst

Rotterdam, 5 jan. De Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post heeft vorig jaar voor het eerst in zijn vijfjarig bestaan winst gemaakt. Het weblog, dat politiek en economische nieuws combineert met roddel en berichten over seks, is de tweede ‘krantensite’ in de VS. Pagina 19

Zanger Gerry Rafferty overleden

Rotterdam, 5 jan. De Schotse zanger Gerry Rafferty is gisteren op 63-jarige leeftijd overleden. Pagina 11