Kort nieuws Sport

Davis behaalt in VS na allroundtitel ook zege op sprint

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 5 jan. Schaatser Shani Davis (28) is in Salt Lake City met overmacht Amerikaans kampioen sprint geworden. Nadat hij op de eerste dag de snelste wereldseizoentijd op de 1.000 meter reed (1.07,58), scherpte hij gisteren zijn 500 meter aan tot 35,15. Op de afsluitende 1.000 meter versloeg Davis directe tegenstander Trevor Marsicano met meer dan anderhalve seconde verschil (1.08,18). In het eindklassement had hij een voorsprong van 1,7 punt op de verrassende Joey Lindsey, die voor Tucker Fredericks als tweede eindigde. Davis won een paar dagen eerder al de nationale allroundtitel, ook met grote voorsprong. „Ik ben klaar voor de uitdagingen die komen”, zei de Amerikaan op zijn website. Zijn eerstvolgende wedstrijd is het WK sprint, op 22 en 23 januari in Heerenveen.

Wielrenner Sentjes twee jaar geschorst

Rotterdam, 5 jan. De Belgische wielrenner Roy Sentjes is voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van doping. De renner, die na zijn bekentenis stopte met fietsen, kreeg ook een boete van 10.000 euro van de Belgische wielerbond, meldt Cyclingnews. Sentjes testte positief op het verboden middel epo bij een controle buiten de wedstrijden om op 16 augustus. De 29-jarige Sentjes werd door zijn ploeg Milram vervolgens uit de Ronde van Spanje gehaald. Hij ontkende in eerste instantie het gebruik van epo, maar later volgde alsnog een bekentenis. (Novum)

Ploeg Rasmussen: zeker van licentie

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 5 jan. Christina Watches, de nieuwe wielerploeg van de Deense renner Michael Rasmussen, is komend seizoen verzekerd van de continentale status, meldt eigenaar en voormalig Deens zakenvrouw van het jaar Christina Hembo in een persbericht. „Zoals verwacht heeft de UCI (internationale wielerunie) mijn team goedgekeurd.” Als ploegleider werd onlangs oud-prof Michael Blaudzun aangesteld. Een woordvoerder van de UCI wilde het bericht nog niet bevestigen.

Bryant bij beste schutters NBA

Rotterdam, 5 jan. Kobe Bryant heeft in de wedstrijd tegen Detroit Pistons een mijlpaal bereikt. De basketballer van Los Angeles Lakers maakte gisteren zijn 26.669ste punt en behoort daarmee tot de tien meest trefzekere spelers in de NBA. Hij heeft nu een puntje meer dan Dominique Wilkins, die in vijftien seizoenen 26.668 punten maakte. Het absolute record van Kareem Abdul-Jabbar is voor de 32-jarige Bryant nog ver weg. De basketballegende maakte tussen 1969 en 1989 maar liefst 38.387 punten. (Novum)

Drenthe kan een boete verwachten

Rotterdam, 5 jan. Royston Drenthe kan disciplinaire maatregelen verwachten van Hercules Alicante. De Spaanse voetbalclub laat weten dat een tuchtprocedure is gestart tegen de Nederlander. De clubleiding, met wie Drenthe gisteren een gesprek had, adviseerde de 23-jarige speler de training van vandaag bij te wonen. Drenthe weigerde de afgelopen dagen te trainen en te spelen voor Hercules, omdat hij al een half jaar niet zijn volledige salaris ontvangt. De linkermiddenvelder is eigendom van Real Madrid, maar speelt momenteel op huurbasis voor Hercules. (Novum)

Tennis: Servië wint ook tweede duel

Rotterdam, 5 jan. Het Servische tennisduo Novak Djokovic en Ana Ivanovic heeft ook de tweede wedstrijd om de Hopman Cup gewonnen. Tegen de Australische tennissers Lleyton Hewitt en Alicia Molik werd het 3-0. Ivanovic zette Servië op het goede spoor door Molik met 6-4 en 6-0 te verslaan. In de tweede partij klaarde Djokovic de klus met een 6-2, 6-4 zege op Hewitt. Ook in het dubbelspel bleek Servië vervolgens in drie sets de sterkste: 6-7, 7-5 en 7-6. Morgen neemt het Servische duo het op tegen België. (Novum)

Zes tafeltennissers zeker van WK

Rotterdam, 5 jan. Tafeltennissters Li Jiao, Li Jie en Elena Timina mogen naar het WK in Rotterdam. De drie werden op basis van de wereldranglijst door de Nederlandse Tafeltennisbond NTTB aangewezen. Bij de mannen werden Michel de Boer, Daan Sliepen en Barry Wijes al uitgekozen voor het mondiale titeltoernooi dat van 8 tot en met 15 mei in Ahoy wordt gehouden. (Novum)