Enfant terrible Mido wil al weer weg bij Ajax

De aanvaller kwam afgelopen zomer nog transfervrij over van het Engelse Middlesbrough.

Mido stuurt aan op een vertrek bij Ajax. De Egyptische voetballer heeft de clubleiding laten weten weg te willen uit Amsterdam. Dat meldde de club gisteren. De aanvaller wil per direct een andere uitdaging zoeken, zo staat op de website van Ajax. De 27-jarige speler kwam deze zomer transfervrij over van het Engelse Middlesbrough. Ajax wil aan de ontbinding van Mido’s contract meewerken.

Mido, die van de zomer van 2001 tot februari 2003 ook al bij Ajax speelde, werd door de inmiddels vertrokken trainer Martin Jol terug naar de Arena gehaald. Jol kreeg veel kritiek op het contracteren van Mido, die niet fit genoeg zou zijn.

De spits speelde zes duels voor de Amsterdammers, waarvan één keer in de basis, en scoorde drie goals. Geen enkele keer maakte hij de negentig minuten vol.

Mido (Ahmed Hossam) hoefde zich gisteren niet te melden bij de eerste training van Ajax na de kerstvakantie. (Novum)