Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Een beknopte geschiedenis van Chemie-Pack

Chemie-Pack Nederland BV is een bedrijf dat zich richt op het afvullen en verpakken van chemische stoffen. Het bedrijf heeft een vestiging in Moerdijk en in Roosendaal. Er werken ongeveer vijftig mensen.

  • In 2006 kreeg Chemie-Pack een boete van de gemeente Moerdijk, omdat het bedrijf geen certificaat voor de schuimblusinstallatie kon aantonen.
  • Bij een inspectie op grond van het Besluit Risico’s Zware Ongevallen werden bij Chemie-Pack in 2008 vijf overtredingen geconstateerd.
  • De inspectie constateerde onder andere dat de mogelijke risico’s door het bedrijf onvoldoende in kaart waren gebracht. Ook zou er onvoldoende aandacht zijn geweest voor de housekeeping, het schoonhouden van de werkomgeving.
  • In oktober 2010 voldeed het bedrijf aan alle eisen omtrent brandveiligheid, zei burgemeester Wim Denie van Moerdijk vanavond.

In dit bericht wordt de status rondom de brand regelmatig geüpdatet. Eerder vandaag plaatsten we ook al een aantal foto’s, het item dat Klokhuis eens maakte van Chemie-Pack en hoe Twitter reageerde op de brand.