Duitse voetballer bekent omkoping

De Duitse Bundesligaclub Sankt Pauli reageerde gisteren vol ongeloof op de ‘biecht’ van oud-voetballer René Schnitzler dat hij geld heeft aangenomen om wedstrijden te beïnvloeden. „Een trap in het gezicht”, aldus teammanager Christian Boenig tegenover Reuters.

Schnitzler, voormalig spits van Sankt Pauli toen de club nog in de tweede divisie speelde, geeft in het Duitse tijdschrift Stern toe dat hij ruim 100.000 euro aannam van de Nederlander Paul R. om het resultaat van vijf duels te beïnvloeden. Hij zou echter niet de gevraagde diensten hebben geleverd. Volgens de Duitse media gaat het om duels met Hansa Rostock, Duisburg, Augsburg en Mainz 05.

Paul R. is volgens de Duitse justitie ook een spil in het ‘Bochumer omkopingsschandaal’, een eerdere Duitse gokzaak. Hij plaatste als tussenpersoon grote sommen geld voor weddenschappen in Azië en zou daar contact met Schnitzler hebben gelegd.

Schnitzler geeft in het interview aan dat hij verslaafd is aan gokken. „Ik gok sinds mijn achttiende”, zegt de 25-jarige voetballer, die momenteel clubloos zou zijn. „Vrijwel dagelijks.”

Sankt Pauli was op de hoogte van zijn gokproblemen. „We hebben hulp aangeboden”, aldus een woordvoerder. „Maar we wisten niet dat het zó slecht met hem ging.” (Novum, AP, Reuters)