De laatste foto van de fotograaf

Reynaldo Dagsa was een lokale politicus op de Filipijnen. Hij bestuurde een wijk in de agglomeratie Manilla, totdat hij tijdens het oud-en-nieuwfeest afgelopen weekend werd doodgeschoten.

De dader en zijn handlanger konden eenvoudig worden opgepakt. Waarom? Omdat Dagsa op het moment van de moordaanslag een foto nam van zijn dochter, vrouw en schoonmoeder. Zij staan rechts op de foto – dat deel van de foto is hier weggelaten. Rechts naast de auto zie je de dader, die net bezig is zijn wapen te richten.

Vanwege het vuurwerk verklaarden de nabestaanden dat ze nooit een pistoolschot hebben gehoord. Ze zagen alleen Dagsa in elkaar zakken. Toen ze later de foto’s bekeken, zagen ze wat er was gebeurd en brachten de camera naar de politie. Die had de daders zo gevonden.

De schutter is een autodief die op borgtocht vrij was. Hij was ooit door Dagsa vastgezet en vermoordde hem waarschijnlijk uit wraak. Ook een handlanger van de man is inmiddels opgepakt.