Burgemeester Helmond is terug op zijn post

Het onderzoek naar de bedreigingen loopt nog, maar beveiliging is volgens het OM niet langer nodig

De beveiligingsmaatregelen voor de Helmondse burgemeester Fons Jacobs (CDA) zijn opgeheven. De burgemeester van de Brabantse gemeente dook begin december vorig jaar onder na ernstige bedreigingen aan zijn adres. Jacobs werd bedreigd nadat hij toestemming had gegeven om een tweede coffeeshop te openen in Helmond. De toekomstige eigenaar van die shop werd eveneens bedreigd. Jacobs keerde op 19 december terug in zijn Helmondse woning, nadat hij drie weken ondergedoken zat. Tot maandag stond er een speciale bewakingseenheid op het gazon van zijn huis en had Jacobs permanent beschikking over persoonlijke beveiligers. Het Openbaar Ministerie wilde niet zeggen waarom de beveiliging nu kan worden opgeheven. (NRC)