5 redenen om tv te kijken

None

1 Muziek

Doctor Prince und Mister Jackson

Arte, 20.15-21.20u.

Thema-avond op Arte vanaf 14 uur: Think Pop! Met om 20.15 uur een dubbelportret van popgrootheden Michael Jackson en Prince. Daarna aandacht voor Queen, U2, het Isle of Wight Festival en Simple Minds.

2 Film

Sunshine

RTL7, 20.30-22.35u.

Spectaculair en weergaloos zijn de effecten in Sunshine, van de regisseur van Trainspotting en Slumdog Millionaire. De zon dooft langzaam en de aarde bevriest. Een expeditie moet een megabom afleveren in het centrum van de stervende ster. Onderweg krijgen ze de gebruikelijke ruzies en tegenslagen en het blijft tot het eind toe spannend of de missie zal slagen. (Danny Boyle, 2007)

3 Film

Memento

Canvas, 20.40-22.30u.

Thriller combineert virtuoos twee scenariotrucs: het verhaal wordt achterstevoren verteld en de hoofdpersoon is kortetermijngeheugen kwijtgeraakt. De moord die Guy Pearce pleegt wordt – zoals bijna alles wat hij doet – gemotiveerd door op de rand van een polaroidfoto neergekrabbelde informatie. Maar al staan die geheugensteuntjes in zijn eigen handschrift, dat betekent nog niet dat ze kloppen. (Chris Nolan, 2000).

4 Docu

VPRO Import: You don’t like the truth – 4 days inside Guantánamo

Ned.2, 22.50-00.30u.

Documentaire over ‘het kind van Gitmo’, de jongste gevangene op de Amerikaanse basis Guantánamo Bay, Omar Khadr. De Canadees werd veroordeeld tot 40 jaar cel, omdat hij in 2002 op 15-jarige leeftijd in Afghanistan een militair uit de VS zou hebben gedood met een handgranaat. De VS waren daarmee het eerste land sinds de Tweede Wereldoorlog dat een minderjarige vervolgde wegens oorlogsmisdaden.

5 Interview

5 jaar later

Ned.1, 23.10-00.05u.

Fragmenten uit een gesprek van vijf jaar geleden vormen de leidraad voor een nieuw gesprek. Jeroen Pauw ging naar de VS en sprak met Ayaan Hirsi Ali over de dood, een gezinsleven en haar vertrek uit Nederland.