Zanger Gerry Rafferty overleden

De hoes van de single 'Baker Street' van Gerry Rafferty
De hoes van de single 'Baker Street' van Gerry Rafferty

De Schotse zanger en liedjesschrijver Gerry Rafferty, het meest bekend van hits ‘Baker Street’ en ‘Stuck In The Middle With You’, is vandaag op 63-jarige leeftijd overleden.

Rafferty zat aan het begin van zijn carrière, in de jaren zestig, in een bandje met Billy Connolly, tegenwoordig een populaire Britse komiek. In 1972 begon hij de band Stealers Wheel met een schoolvriend. Ze hadden een grote hit met ‘Stuck In The Middle With You’, een nummer dat in 1992 een tweede leven kreeg toen Quentin Tarantino het gebruikte voor een scène in Reservoir Dogs.

Maar Rafferty’s grootste hit was ’Baker Street’, van zijn soloalbum City to City uit 1978. Het nummer bereikte de tweede plaats in de Amerikaanse hitlijsten en de derde plaats in de Britse. In de laatste Top 2000 van Radio 2 stond het nummer op plaats 726. De royalties brachten hem nog altijd zo’n 100.000 euro per jaar op.

De laatste jaren begonnen alcoholproblemen Rafferty parten te spelen. In november van vorig jaar werd hij opgenomen in een ziekenhuis in Bournemouth met leverproblemen. Daar stierf hij vandaag op 63-jarige leeftijd.

    • Peter Zantingh