Wekker iPhone wekt niet

IPhone-gebruikers versliepen zich gisteren voor de derde keer.

‘Bezitters van een iPhone niet opnieuw teleurstellen.’ Mocht dat het goede voornemen zijn geweest van Apple-topman Steve Jobs, dan heeft hij meteen gefaald. Voor de derde keer deed de wekker van de smartphone het gisteren niet, waardoor iPhone-gebruikers wereldwijd zich versliepen op de eerste werkdag van het jaar. In het weekeinde zei Apple nog dat de wekkerfunctie het gisteren weer zou doen. Het probleem kwam aan het licht op Nieuwjaarsdag, toen de wekker niet afging van gebruikers die eenmalig een andere wektijd hadden ingesteld, niet ongebruikelijk na het vieren van Oudjaar. Gisteren bleek de bug nog steeds niet verholpen. De wekker kon wel ingesteld worden, maar ging niet af. Op internet werd geklaagd door iPhone-bezitters uit Azië en Europa, waaronder Nederland. Mensen kwamen te laat op afspraken of misten hun vliegtuig. „Tijd om de ouderwetse wekkerradio weer van zolder te halen”, luidde een reactie op Twitter.

In 2010 waren er ook problemen, de wekker van de iPhone herkende de overgang naar zomertijd en wintertijd niet. (NRC)