Weersomslag

Een aantal weken achter elkaar kwam de wind uit het koude noorden, nu brengt een zuidenwind steeds zachtere lucht naar Nederland. Met temperaturen die oplopen naar een graad of 10 is er eind deze week een echte omslag.

Op dit moment is het nog licht winters. Vanavond en vannacht is het bewolkt en bij een stevige wind daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Opklaringen zorgen in Limburg voor enkele graden vorst. De maximumtemperatuur komt morgen uit op +1 langs de oostgrens tot +3 graden in de kustprovincies. Ondanks enkele wolkenvelden komt de zon ook enige tijd tevoorschijn. De zuidelijke wind waait matig, kracht 3 tot 4. Aan zee staat nog een kracht 5 tot 6. Voor het gevoel is het dan ook een stuk kouder.

Morgenavond trekt een regenzone over. In het binnenland kan de regen nog even overgaan in natte sneeuw, maar uiteindelijk loopt de temperatuur overal op tot ruim boven nul. De regenstoring trekt donderdagochtend snel weg en daarna is het enige tijd droog, maar wel veelal bewolkt. Het wordt ongeveer 5 graden.

Vrijdag en zaterdag is het zacht. Zowel overdag als ’s nachts ligt de temperatuur ruim boven nul. Het is bewolkt en soms valt er regen. Vanaf zondag daalt de temperatuur, maar de winter keert voorlopig niet terug.