vandaag

In het nieuws:

Het Nationaal Archief geeft vandaag de archieven vrij waarvan de openbaarheidsbeperkingen zijn vervallen. Het Nationaal Archief doet dat jaarlijks op de eerste dinsdag van het jaar. Vorig jaar kwamen er archieven van het Koninklijk Huis vrij en van de Commissie van Drie die de Lockheed-affaire onderzocht.

Conrad Murray, de arts van Michael Jackson, staat vandaag voor de rechter. Het is een procedurele zitting. Deze maand wordt besloten of er voldoende aanleiding is om een proces tegen hem te beginnen.

Burgemeester Fons Jacobs (61) van Helmond geeft vandaag toelichting op zijn vertrek en terugkeer in december. Hij en zijn vrouw zaten wegens bedreigingen zeventien dagen buiten Helmond ondergedoken. De bedreigingen hadden te maken met een tweede coffeeshop in Helmond die er volgens de gemeenteraad moest komen.