Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Algemeen

Trix? Zo praat je toch niet over de vorstin?

Het staat Afshin Ellian vrij om een mening te hebben over de kersttoespraak van de koningin (Opinie & Debat, 31 december). Die mening deel ik hier en daar. Wat mij tegen de borst stuit, is de toon van zijn betoog en de wijze waarop hij meent de koningin te kunnen toespreken. Zo zou ik nog niet met een willekeurige voorbijganger spreken. Beatrix, Trix, de majesteit – zo praat je niet over en met de vorstin, zelfs niet in een serieus bedoelde column. Ik vind dat Afshin Ellian op deze manier laat blijken dat hij de strekking van de kersttoespraak niet helemaal heeft begrepen.

F.G. van der Heide

Doorwerth