Tennisser Schoorel mag nu tegen Federer spelen

De Amsterdamse prof zet in 2011 zijn opmars naar de top voort.

Thomas Schoorel heeft voor de tweede keer in zijn carrière de hoofdfase van een ATP-toernooi bereikt. De 21-jarige Amsterdammer overleefde gisteren tegen Marek Semjan de laatste kwalificatieronde van het tennistoernooi in Doha. Schoorel won met 6-3 en 7-5 van de Slowaak en speelt in de eerste ronde tegen Roger Federer.

Schoorel is de laatste maanden uitstekend op dreef. Zo schreef hij half december de verrassend de nationale Masters op zijn naam door zowel Robin Haase als Thiemo de Bakker te verslaan. Schoorel steeg de afgelopen twee jaar ruim zeshonderd plaatsen op de ranking. De hardhitter won vorig seizoen drie futuretoernooien en haalde twee keer de finale van een challengertoernooi.

Onlangs werd Schoorel nog gekozen tot Sportman van het Jaar in de Amsterdamse Bijlmer. (NRC)