Raging Bull of Red River terug in bios?

Welke grote acteur moet opnieuw op het witte doek verschijnen? Robert de Niro in Raging Bull, John Wayne in Red River of Clint Eastwood in The Good, the Bad and the Ugly?

Vanaf deze maand is het mogelijk om een favoriete film opnieuw in de bioscoop te zien. Met als thema ‘battle of the actors’ gaat, op initiatief van Amstelfilm, in vijf bioscopen in Nederland Jukebox Nights van start. Via de site jukeboxnights.nl en de sites van de betreffende bioscopen (Filmfoyer Tilburg, Kriterion Amsterdam, LantarenVenster Rotterdam, Focus Filmtheater Arnhem, Cinemec Ede), kunnen bezoekers kiezen uit vijf films. De film met de meeste stemmen wordt vervolgens één avond getoond. Iedere twee weken volgt daarna een nieuw lijstje met filmopties.

Volgens medewerker Marieke Jonker heeft Amstelfilm zich voor dit initiatief laten inspireren door Video On Demand (VOD). „Consumenten kunnen tegenwoordig thuis via internet of televisie bepalen welke film ze willen zien. Het leek ons een goede test om te achterhalen of bioscooppubliek misschien de programmering van een filmtheater wil beïnvloeden.” Wanneer Jukebox Nights inderdaad succesvol blijkt, zal volgens Jonker in de loop van 2011 een online cinema on demand platform ontwikkeld worden, waar bezoekers zelf hun filmvoorstellingen kunnen organiseren in een bioscoop.