Pieper sr. garandeert schulden

Het persoonlijk faillissement van Bart Pieper is voorlopig van de baan. Vanochtend zou de rechtbank Haarlem zich buigen over de faillissementsaanvraag van de zoon van investeerder Roel Pieper, maar op de valreep – gisteravond – deed Pieper senior een betalingsvoorstel aan de schuldeisers, die het faillissement hadden aangevraagd.

Volgens Hans Koets, advocaat van de schuldeisers, krijgt Roel Pieper een aantal weken de tijd om een bankgarantie te verschaffen voor 430.000 euro aan achterstallige betalingen aan vijf voormalige managers van zijn failliete investeringsmaatschappij Etirc. Hiertoe werden Pieper en zijn zoon Bart, die bestuurder bij Etirc was, eerder door de rechter veroordeeld.

Pieper ging tegen het vonnis in beroep, maar advocaat Koets eiste het geld namens de vijf managers onmiddellijk op. Hij had al eerder beslag laten leggen op bezittingen van de familie Pieper.

Etirc hield zich bezig met innovatieve projecten op het gebied van onder meer navigatiesystemen en energie. Het grootste project was Eclipse Aviation, een Amerikaanse fabrikant van kleine zakenvliegtuigen.