Pakistaanse gouverneur doodgeschoten

Protesters blacken and beat a poster of governor of Punjab's province Salman Taseer during a rally to condemn the Pakistani Christian woman Asia Bibi in Multan, Pakistan on Thursday, Nov. 25, 2010. Pakistan's president will not immediately pardon the Christian woman sentenced to die for insulting Islam but may do so later if an appeals court delays her case too long, an official said. (AP Photo/Khalid Tanveer)
Protesters blacken and beat a poster of governor of Punjab's province Salman Taseer during a rally to condemn the Pakistani Christian woman Asia Bibi in Multan, Pakistan on Thursday, Nov. 25, 2010. Pakistan's president will not immediately pardon the Christian woman sentenced to die for insulting Islam but may do so later if an appeals court delays her case too long, an official said. (AP Photo/Khalid Tanveer) Demonstranten besmeuren een foto van Taseer in november 2010. Ze waren kwaad over een pardon dat een ter dood veroordeelde vrouw kreeg die de profeet Mohammed had beledigd. Foto AP / Khalid Tanveer

De gouverneur van de Pakistaanse provincie Punjab is vandaag doodgeschoten. Dit meldt persbureau AP.

Salmaan Taseer zou zijn doodgeschoten door een van zijn eigen beveiligers. Volgens een politiewoordvoerder zijn vijf anderen gewond geraakt bij de aanval in Islamabad, schrijft AP.

Taseer was een prominent lid van de regerende Volkspartij in Pakistan.

    • Peter van der Ploeg