Niks verdachts in trein bij Barneveld

WFA44T:BOMMELDING BARNEVELD:BARNEVELD;03JAN2011-Op dit moment is het EOD in een trein aan het station in Barneveld een verdacht pakketje aan het onderzoekenWFA/mk/str.Marc Koot

In de gisteren stilgezette trein bij Barneveld is niks verdachts gevonden. De trein is weer vrijgegeven door de politie en het treinverkeer is vanmorgen weer hervat, zo meldt persbureau Novum.

De trein werd gisteravond stilgezet, nadat een vrouw in de trein alarm sloeg omdat een medepassagier zich verdacht zou hebben gedragen. De man is uitgestapt en voor zover bekend niet door de politie gevonden.

Agenten hebben de trein urenlang onderzocht op de aanwezigheid van explosieven. Drie boerderijen in de omgeving werden ontruimd. De driehonderd passagiers uit de trein werden in de buurt opgevangen en na registratie per bus naar Amersfoort vervoerd.

    • Peter van der Ploeg