Frank de Boer doet een ‘Martin Jolletje’

Juli '98: de broertjes De Boer even niet zo verliefd op Ajax. Het duo spant een arbritragezaak aan tegen de club omdat een overgang naar FC Barcelona wordt geblokkeerd. Foto NRC/Bas Czerwinski

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor De Toekomst. Dat neemt Ajax blijkbaar op eigen wijze ter harte. Want hoewel oud-Ajacieden in de technische leiding voorheen weinig succes brachten, wordt de nieuwe Ajax-staf volgestopt met oudgedienden.

Vandaag blijkt de nieuwe coach Frank de Boer een ‘Martin Jolletje’ te doen: broer Ronald is bij de club gevraagd. Ronald vindt het prima, als hij maar leuke dingen kan blijven doen wanneer hij wil. Zie het interview dat voetbalsite Fcupdate.nl met hem had. Zo zou de cirkel rond zijn voor de tweelingbroers, kinderen van Ajax, die hun hart niet altijd aan de Amsterdamse club verpand hadden.

Goed paard, goede ruiter?
Eerder gaf Frank de Boer zijn oude baantje, namelijk trainer van de A1, al aan Dennis Bergkamp. Hij mag zomaar van de D2, die hij samen met Heini Otto deed, naar het belangrijkste jeugdteam. Danny Blind blijft assistent van het eerste, maar is beoogd als nieuwe technisch directeur.

Vroeger was Blind al eens hoofdtrainer, maar werd ontslagen. Ook oude Ajax-helden als Jan Wouters, Ronald Koeman en Marco van Basten maakten hun ambtstermijn als hoofdtrainer bij de Amsterdamse club niet vol. Frank de Boer won tot nu toe zijn eerste drie wedstrijden.

    • Jules Seegers