Kort nieuws Voorpagina

Boerderijen in Duitsland gesloten wegens dioxine

Berlijn, 4 jan. Honderden boerderijen in de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen zijn uit voorzorg op last van de Duitse landbouwautoriteiten stilgelegd nadat in veevoer de giftige stof dioxine was aangetroffen. Mogelijk is bij de zaak een Nederlandse tussenhandelaar van vetten betrokken. Pagina 15

Trein stilgezet na valse melding

Rotterdam, 4 jan. Een internationale trein heeft gisteravond urenlang stilgestaan in de buurt van Barneveld na een melding van een passagier dat een man in de trein zich verdacht zou hebben gedragen. Pagina 4

Beveiliging kerken kopten Nederland

Amsterdam, 4 jan. Drie koptisch-orthodoxe kerken in Nederland nemen maatregelen tegen eventuele aanslagen, na de bloedige aanslag in Egypte op Nieuwjaarsdag. De politie houdt de kerken in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht ook in de gaten. Pagina 5

Bemiddeling in Ivoorkust mislukt

Abidjan, 4 jan. De Keniaanse premier Odinga stelt een ontmoeting voor tussen de zittende Ivoriaanse president Gbagbo en zijn rivaal Ouattara, nadat een bemiddelingspoging gisteren mislukte. Pagina 6

Hongarije lijkt regels te schenden

Belgrado, 4 jan. De Europese Commissie onderzoekt of Hongarije Europese regels voor de interne markt schendt en buitenlandse bedrijven discrimineert. Pagina 7

DNA verraadt haarkleur daders

Rotterdam, 4 jan. De haarkleur van daders kan worden achterhaald aan de hand van DNA-sporen. Op basis van negentien genetische kenmerken in elf verschillende genen kan met circa 90 procent zekerheid worden vastgesteld of iemand rood of zwart haar heeft. Pagina 10

Bioscoopbezoek in 2010 gestegen

Den Haag, 4 jan. Het bioscoopbezoek is vorig jaar gestegen. In het afgelopen jaar werden 28,1 miljoen bioscoopkaartjes verkocht, het jaar daarvoor waren dat er 27,3 miljoen, een stijging van ruim 3 procent. De best bezochte film was Avatar. Pagina 11