Kort nieuws Sport

De Boer trainer Ajax tot juli 2014

Door onze sportredactie

AMSTERDAM, 4 jan. Frank de Boer blijft trainer van Ajax. De oud-verdediger en de Amsterdamse voetbalclub zijn het eens over een meerjarig contract. De overeenkomst gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2011 en loopt tot juli 2014. De Boer geldt als een echte Ajacied. Hij was vanaf de B-junioren actief bij Ajax en kwam elf seizoenen uit voor het eerste. Daarin speelde hij ruim vierhonderd officiële duels. Hennie Spijkerman wordt per direct aan de technische staf van Ajax toegevoegd. Hij wordt samen met Danny Blind assistent van De Boer. Spijkerman kwam in 2006 naar Ajax en was onder Henk ten Cate en Adrie Koster assistent-trainer. Het afgelopen half jaar was hij technisch directeur bij Ajax Cape Town.

Aanvaller Mido wil alweer weg bij Ajax

Amsterdam, 4 Jan. Mido stuurt aan op een vertrek bij Ajax. De Egyptische aanvaller heeft de clubleiding laten weten weg te willen uit Amsterdam. Hij wil een andere uitdaging zoeken. De 27-jarige spits kwam deze zomer transfervrij over van het Engelse Middlesbrough. Ajax wil aan ontbinding van Mido’s contract meewerken. Mido, die van zomer 2001 tot februari 2003 ook al bij Ajax speelde, werd door de inmiddels vertrokken trainer Martin Jol terug naar de Arena gehaald. Hij speelde zes duels voor de Amsterdammers, waarvan een keer in de basis en scoorde drie goals. Geen enkele keer maakte hij de negentig minuten vol. (Novum)